Komiteen ser frem til en god dag d. 4. maj med jer alle.

  Vi i Komiteen går ind for, at vi fortsat skal ære og mindes dem, som gjorde en indsats og ofrede sig i årene 1940-45 og var med til at gøre Danmark frit. Komiteen vil gøre alt for, at de og deres indsats aldrig bliver glemt.

 

Indbydelse til Komiteens mindeceremonier

lørdag d. 4. maj 2024:

Ret til ændringer forbeholdes.

GALS KLINT ved Middelfart kl.1000:

i mindelunden ved Gals Klint. Mindeceremonien omfatter faneborg med danske og udenlandske faner, taler, fællessang og kransenedlæggelser.

ASSISTENSKIRKEGÅRDEN i Odense kl. 1700:

ved Flyvergravene. Mindeceremonien omfatter faneborg med danske og udenlandske faner, taler, fællessang og kransenedlæggelser.

ANSGARS ANLÆG kl. 1830:

HJEMMEVÆRNETS MUSIKKORPS SYD spiller under ledelse af dirigent Per Hyttel.

Årets 4. maj taler er fhv. garnisonkommandant Flemming Agerskov.

FANEBORG dannet af fynske foreninger, soldaterforeninger, spejderkorps, enheder fra totalforsvaret og udenlandske gæster m.m. opstilles ved MINDEMONUMENTET, som vil være centrum for mindeceremonien i anlægget.

Mindehøjtideligheden omfatter taler, fællessange, kransenedlæggelser, underholdning m.v.

ANSGARS KIRKE kl. 2015:

Mindegudstjeneste i Ansgars Kirke ved domprovst Regina Ljung. Organist Tina Christiansen og trompetist Per Morten Bye spiller og Ansgars Kantori synger.

AFSLUTNING:

Dagens sidste ceremoni foregår med sætning af levende lys ved Mindemonumentet i Ansgars anlæg.

BEMÆRK: Mindeceremonierne er offentlige arrangementer og alle borgere indbydes til at deltage. Kom og vær med til at vise respekt for dem, som gjorde en indsats for den frihed, som vi alle nyder godt af i dagens Danmark. Komiteen sørger for rammen, og det er borgerne, som udfylder den.
Et minde om, at friheden ikke er en selvfølge, men noget vi alle skal værne om.

Vær venlig allerede nu at reservere datoen i kalenderen.
Spørgsmål – så ring eller mail til en af undertegnede.
Erik Hansen og Rune Bøwig

Fakta om Komiteen:

Komiteen blev stiftet i 1995 som en protest mod den officielle indstilling, som efter markeringen af 50 året for befrielsen var, at det nu skulle være slut med at markere befrielsen. Den officielle indstilling lød således: ”vi har gjort det i 50 år – og det er et passende tidspunkt at slutte nu”. Det var vi i Komiteen slet ikke enige i, idet vi på samme måde som vi siger ”Aldrig mere 9.april” var det for Komiteen grundlæggende, at det danske samfund fortsat fejrer frihedsbudskabet d. 4. maj 1945 og der arrangeres mindeceremonier for ofrene 1940-45. De, som ofrede sig med livet som indsats og derved muliggjorde frihedsbudskabet, skal ikke glemmes. Komiteen ønsker at synliggøre respekten for besættelsestidens ofre. Vi mener, at ofrene og deres efterladte fortjener, at der fortsat vises respekt for deres indsats for fred, frihed og demokrati. Danske mænd og kvinder kæmpede en tapper modstandskamp. Hele den frie verden: England, Canada, USA, Australien og New Zealand sendte deres unge sønner og døtre ud for at kæmpe for friheden. Mange af disse unge mennesker mistede livet. Nogle af ofrene ligger begravet i Odense. De gav os friheden i maj 1945 og vi må aldrig glemme dem.

NB: Komiteens ledelse er udvidet med vores faneløjtnant Rune Bøwig, som fremover vil være Komiteens næstkommanderende og ceremoniansvarlig.